Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

De automatische draaipoort

Ook draaipoorten worden tegenwoordig steeds vaker geautomatiseerd. Een draaipoort wordt voornamelijk gebruikt als tuinpoort om woningen en domeinen af te schermen en worden bevestigd aan een metalen hekwerk of kolommen in steen. Afhankelijk van je huidige situatie kan je zowel kiezen voor een compleet nieuwe poort als voor de automatisatie van je bestaande draaipoort. Een overzicht van de soorten en de mogelijkheden:

 

Nieuwe draaipoort

Met een nieuwe draaipoort op maat geef je jouw woning meer cachet en bescherm je ze bovendien tegen ongewenste bezoekers. Afhankelijk van de stijl van je woning en persoonlijke voorkeur kan je kiezen voor een moderne of klassieke poort. Draaipoorten worden voornamelijk gemaakt in metaal en hout. De metalen exemplaren zijn vaak iets goedkoper door hun lichtere gewicht. Een houten poort is dan weer interessant vanwege hun gesloten karakter en natuurlijke uitstraling.

Prijs nieuwe draaipoort: Vanaf 2500 euro

 

 

 

draaipoort automatiseren Bestaande draaipoort automatiseren

Ook een bestaande draaipoort kan perfect geautomatiseerd worden. Door een motor aan te sluiten bescherm je de woning tegen inbrekers en hoef je niet meer uit de wagen te stappen om de draaipoorten te vergrendelen of open te doen. De prijs van een automatisatie hangt af van het aantal deuren, de lengte en het gewicht van de poorten. De afstandsbediening kan ook gekoppeld worden aan een automatische garagepoort zodat beiden samen werken.

Prijs automatisatie: Vanaf 1000 euro

 

 

Automatische draaipoort of schuifpoort?

De keuze tussen een draaiende poort of een schuivend exemplaar hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur en beschikbare ruimte. Draaiende poorten hebben als voordeel dat ze uit 2 delen bestaan en dat ze geen zijwaartse ruimte nodig hebben om open te gaan. Een schuifpoort zal steeds uit één stuk bestaan waardoor ze meteen veel meer ruimte nodig hebben om volledig open te kunnen. Er moet zijdelings dus ook heel wat vrije ruimte aanwezig zijn. Lees hier meer over de mogelijkheden van tuinpoorten.

 

automatische draaipoort

 

Draaipoort automatiseren

Zoals we eerder al vermeld hebben is het perfect mogelijk om aan je bestaande draaipoort een automatisatie te koppelen. Aangezien ook bij nieuwe poorten de motoren afzonderlijk aan te kopen zijn is de prijs vaak even duur. De systemen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren zodat ze perfect aansluiten bij de kleur van je bestaande draaipoort.

Overweeg je om een draaipoort aan je woning te plaatsen, dan doe je er goed aan om bij verschillende poortenmakers langs te gaan. Vergelijk niet alleen de prijs maar ook de gebruikte materialen en kracht van de motor. Via onze vrijblijvende offerteservice kan je nu ook online prijzen aanvragen voor een nieuwe draaipoort op maat.

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen