Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Garagedeur met loopdeur: voordelen & mogelijkheden

Een garagedeur met loopdeur heeft heel wat praktische voordelen. Ze zijn te verkrijgen in combinatie met een kanteldeur of sectionaaldeur. Een inloopdeur verhoogt het totale comfort van je woning.

 

 

Waarom kiezen voor een garagedeur met loopdeur?

De laatste jaren is een garagedeur met loopdeur steeds populairder geworden. Dat hoeft dan ook niet te verwonderen. Garages zijn tegenwoordig meer dan enkel een opslagplaats voor een wagen. In veel gevallen is het ook een plaats om allerlei hobby’s uit te oefenen.

  • Praktisch nut: je hoeft niet meer de hele poort te openen om binnen te kunnen.
  • Snelheid: je kan sneller in en uit de garage wandelen.
  • Minder spierkracht nodig: om een loopdeur te openen, heb je minder energie nodig in vergelijking met een manuele garagedeur.
  • Veel keuzemogelijkheden: ze zijn te verkrijgen in combinatie met verschillende types garagdeuren in heel wat verschillende RAL-kleuren.
  • Behoudt de isolatiewaarde: de isolatie van de loopdeur is gelijkwaardig aan de isolatiewaarde van de garagedeur, aangezien ze uit hetzelfde materiaal bestaan.

 

garage met loopdeur

De verschillende types

Er zijn verschillende mogelijkheden. Tegenwoordig zijn loopdeuren te verkrijgen in combinatie met verschillende types garagedeuren. Dat komt onder andere door hun stijgende populariteit. Daarnaast kan je deze inloopdeuren verkrijgen in elke gewenste kleur. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende opties van deze praktische inloopdeur.

 

Kanteldeuren met loopdeuren

De klassieke kantelpoort is ook verkrijgbaar in combinatie met een loopdeur. Dat is qua budget één van de meest interessantste oplossingen. Kantelpoorten zijn erg solide. Deze eigenschap blijven ze behouden in combinatie met de loopdeur.

Ze zijn dan ook te verkrijgen in een ruim assortiment aan kleuren. Deuren die extra goed geïsoleerd zijn, zijn tevens te verkrijgen.

Lees hier meer over kantelpoorten.

 

Sectionaalpoort met inloopdeur

Inloopdeuren in combinatie met een sectionaaldeur zijn nog praktischer van aard. Vooral de zijwaartse sectionaaldeur is erg makkelijk. Zijdelingse sectionaalpoorten schuif je open tot de breedte die je op dat moment nodig hebt.

De meeste van deze garagepoorten worden omwille van praktische redenen bediend met behulp van een elektrische poortopener.

Lees hier meer over sectionaaldeuren

 

 

De prijzen van garagedeuren met loopdeuren

De optie voor een inloopdeur kost ongeveer 600 tot 950 euro extra, bovenop de prijs van de garagedeur zelf. Het is een investering die het praktische comfort van je woning verhoogt. Als je erover nadenkt om een garagedeur met inloopdeur te nemen, kan je best prijzen op maat aanvragen.

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen