Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Toegangspoort: uitvoeringen, materialen & prijzen

Een toegangspoort voor je huis heeft vele voordelen. Denk maar aan ongewenste gasten buiten houden, privacy, veiligheid, … Bovendien zijn de opties vrijwel eindeloos. Je kan dus jouw toegangspoort volledig personaliseren. Ben je benieuwd naar de opties, prijzen en aandachtspunten? Of wil je wat inspiratie voor jouw toekomstige poort? Je ontdekt het in dit artikel!

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Toegangspoort: materialen
Toegangspoorten: prijzen
Belangrijke aandachtspunten
4 inspirerende voorbeelden
Kom in contact met vakmensen!

 

 

Waarom kiezen voor een toegangspoort?

Waarom zou je een toegangspoort laten plaatsen? Hoewel de esthetische functie vaak erg belangrijk is, heeft zo’n poort ook meerdere praktische voordelen:

 • Privacy: ben je erg gesteld op je privacy? Dan kan een toegangspoort daarbij helpen. Zo’n poort zorgt er in veel gevallen voor dat buitenstaanders niet in je woning kunnen kijken.
 • Veiligheid: een toegangspoort vormt een effectieve barrière. Je kan zo dus gemakkelijker indringers buitenhouden. Omgekeerd geldt dan weer dat je kinderen of huisdieren niet zomaar de straat op kunnen lopen.
 • Luxueuze uitstraling: de eerste indruk van je huis is vaak blijvend. Een toegangspoort op maat is een stijlvolle blikvanger die mensen niet snel zullen vergeten.
 • Veel uitvoeringen: ben je een liefhebber van moderne poorten? Of gaat jouw voorkeur eerder uit naar een landelijke of klassieke look? Wil je graag een automatische toegangspoort? Waar je ook van houdt, er is voor ieder wat wils.

Ben je op zoek naar ervaren vakspecialisten voor jouw toegangspoort? Je kan vrijblijvend met zulke bedrijven in contact komen via onze offerteservice!

toegangspoort

 

Soorten toegangspoorten

Er zijn heel wat verschillende soorten toegangspoorten op de markt. Voor welk type je kiest, hangt af van je woonsituatie en je persoonlijke voorkeuren. Hieronder geven we alvast wat meer uitleg per toegangspoort:

 • Draaipoort: een draaipoort bestaat uit 1 of 2 delen die je naar binnen of buiten kan draaien. Het is essentieel dat er genoeg ruimte is voor of achter de poort om die goed te kunnen openen. Langs de zijkanten heb je dan weer minder ruimte nodig.
 • Schuifpoort: een schuifpoort schuift langs de zijkant open en heeft daardoor in de breedte ruimte nodig. Maar toch bespaar je met zo’n poort veel ruimte, omdat deze niet naar binnen of buiten openslaat. Bij dit type kan je kiezen voor één (enkele toegangspoort) of meerdere panelen (dubbele toegangspoort).
 • Looppoort: een looppoort is een klein tuindeurtje waar je alleen te voet of met je fiets door kan. Auto’s passen er dus niet door. Toch is zo’n poortje handig om je domein snel te betreden en deze mooi af te werken.

 

Toegangspoorten: materialen

Ook qua materialen is er een breed scala aan opties. Hout, metaal en PVC zijn de meest voorkomende materialen. Elke soort heeft z’n unieke voor- en nadelen. Hieronder alvast een beknopte uitleg per type:

 • Houten toegangspoort: het grootste voordeel van een houten toegangspoort is de warme en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is hout erg veelzijdig en gemakkelijk te bewerken. Het nadeel is wel dat je het goed moet onderhouden. Je kan kiezen uit verschillende soorten hout, zoals bv. een eiken toegangspoort.
 • Metalen toegangspoort: een metalen toegangspoort heeft een lange levensduur, is licht én stevig. Bovendien vergt metaal amper onderhoud. Je kan een metalen toegangspoort volledig naar wens vormgeven, al hangt daar wel een hoger prijskaartje aan vast.
 • PVC toegangspoort: een PVC toegangspoort is ietsje minder populairdan een poort van hout of metaal. Toch brengt kunststof heel wat voordelen met zich mee. Zo is het onderhoudsarm, licht en profiteer je van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Welk materiaal kies ik het beste voor mijn toegangspoort?

Hoe jij je toegangspoort vorm geeft, hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeur. Wil je graag een onderhoudsarme poort, maar heb je een beperkt budget? Dan past een PVC poort perfect. Ben je eerder op zoek naar een natuurlijke uitstraling? Dan is hout beter. Toch liever een strakke en stevige toegangspoort? Kies dan voor metaal.

Heb je graag advies over welke toegangspoort het meest geschikt is in jouw situatie? Kom hier gratis en vrijblijvend in contact met professionals in jouw buurt!

 

Toegangspoorten: prijzen

Hoeveel kost een toegangspoort? Dat hangt van meerdere factoren af. Het materiaal, de afmetingen, de moeilijkheidsgraad van de werken, de extra’s, … spelen allemaal een rol. Hieronder vind je een tabel met richtprijzen:

Soort toegangspoortGemiddelde prijs (excl. btw & incl. plaatsing)
Metalen toegangspoortvanaf € 3.000
Houten toegangspoortvanaf € 2.000
PVC toegangspoortvanaf € 500

OPGELET: bovenstaande bedragen zijn slechts richtprijzen. Het kan zijn dat de uiteindelijke kostprijs voor jouw toegangspoort verschilt. Wil je graag een offerte op maat? Dan kan je gratis en vrijblijvend in contact komen met lokale vakmensen. Start je aanvraag hier!

 

Belangrijke aandachtspunten

Los van het type toegangspoort en het gekozen materiaal zijn er nog een aantal zaken om rekening mee te houden. Hieronder lees je meer over de belangrijkste aandachtspunten:

 • Automatiseren: wil je graag wat meer comfort? Kies dan voor een elektrische toegangspoort. Op die manier hoef je ze niet meer handmatig te openen. Er zijn verschillende bedieningen: een afstandsbediening, een klavier, een schakelaar, … Je kan een bestaande poort ook automatiseren.
 • Vormgeving: zoals eerder besproken, kan je een toegangspoort volledig naar wens vormgeven. Voor welke kleur kies je? In welke stijl wil je de poort laten uitvoeren? Wil je graag bepaalde onderverdelingen? Op die manier krijg je een unieke toegangspoort.
 • Beveiliging: een toegangspoort zorgt voor een bepaald veiligheidsgevoel. Toch kan je nog extra veiligheidsmaatregelen treffen. Zo kan je ook camera’s laten installeren of een intercom plaatsen, zodat je altijd ziet wie er voor de poort staat, vóór je deze opent.
 • Onderhoud: uiteraard moet je een toegangspoort ook onderhouden. Hoe dat moet, hangt af van het gekozen materiaal. Zo vergt een houten poort ietsje meer werk, omdat je die moet oliën of beitsen. Een metalen of PVC poort is dan weer eenvoudiger qua onderhoud.
 • Toegangspoort op maat: wil je liever geen prefab toegangspoort, maar een unieke luxueuze variant? Dat is voor onze professionals geen probleem! Zij voorzien jou graag van een toegangspoort op maat.

 

4 inspirerende voorbeelden van toegangspoorten

Weet je nog niet welke toegangspoort je wilt? Dan haal je uit de onderstaande voorbeelden ongetwijfeld inspiratie. Let op: dit zijn maar een paar voorbeelden. In werkelijkheid zijn er nog veel meer uitvoeringen.

 

VOORBEELD 1: schuifpoort in combinatie met looppoortje

toegangspoort lage poort

In dit voorbeeld zien we een metalen schuifpoort in combinatie met een looppoort. De eigenaars kozen voor een relatief lage poort met een open structuur, zodat hun woning niet volledig afgesloten lijkt. De camera en het intercom-systeem dragen dan weer bij aan het veiligheidsgevoel.

 

 

VOORBEELD 2: gestreepte aluminium poort met veel privacy

toegangspoort privacy

Deze toegangspoort is wat soberder dan het vorige voorbeeld. In dit geval zien we een hoge aluminium poort, die het uitzicht naar de woning volledig blokkeert. Daarom kunnen de bewoners rekenen op heel wat privacy. Verder kozen de eigenaars voor een donkere kleur, die perfect past bij het aansluitende houten hek.

 

 

VOORBEELD 3: metalen looppoort met steenkorven tuinafsluiting

toegangspoort looppoort

Hoewel de focus van deze foto de steenkorven tuinafsluiting is, richten we je aandacht graag op het looppoortje ernaast. Die sluit perfect aan bij de afsluiting. Zo’n looppoort is erg handig om te voet of met de fiets je woning te betreden.

 

 

VOORBEELD 4: moderne, metalen toegangspoort

toegangspoort metaal

Deze sobere metalen toegangspoort straalt klasse en luxe uit. De schoonheid zit hem in de eenvoud. De eigenaars kozen daarom niet voor sierlijke afwerkingen of unieke kleuren. Door te gaan voor een strak design en een donkergrijze kleur past deze schuifpoort perfect bij de moderne, tijdloze uitstraling van de rest van de woning.

 

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen