Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Elektrische garagedeur: uitvoeringen en prijzen

De moderne elektrische garagedeuren beschermen je woning tegen inbraak en zijn eenvoudig te bedienen. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen zodat je zeker een garagedeur kan vinden die past bij de rest van je woning. Ontdek hier de uitvoeringsmogelijkheden en de prijzen van een elektrische garagedeur.

 

 

Elektrische garagedeur plaatsen: welke uitvoeringen zijn mogelijk?

Als je een automatische garagedeur wil plaatsen, dan kan je kiezen uit heel wat uitvoeringen. De keuze zal voornamelijk afhangen van de beschikbare ruimte, het budget en natuurlijk je eigen voorkeur. Hieronder vind je alvast enkele populaire automatische garagedeuren en hun prijzen:

 

1) Sectionaaldeur: een elektrische sectionaaldeur bestaat uit enkele horizontale lamellen, die bij het openen langs het plafond komen te liggen. Deze garagedeur is erg populair, vooral dankzij het beperkte ruimteverlies bij het openen of sluiten. De gemiddelde prijs voor een elektrische sectionaaldeur met standaard afmetingen ligt tussen 1.500 en 3.000 euro (incl. plaatsing).
Vraag hier jouw prijs op maat aan.

⇒ Voor meer info over de mogelijkheden van sectionaaldeuren kan je terecht in dit artikel.

 

elektrische garagedeur sectionaaldeur

 

2) Kanteldeur: een kanteldeur kan naar buiten openen, maar er bestaan ook uitvoeringen die binnen blijven. Deze laatste optie is vooral handig voor garages die aan de straatkant liggen, maar je moet dan wel rekening houden met enig plaatsverlies binnen. Kanteldeuren behoren tot de goedkopere elektrische garagedeuren: de prijzen beginnen al bij 800 euro en kunnen oplopen tot ongeveer 1.500 euro (inclusief plaatsing, garagedeur met standaard afmetingen).
Vraag hier jouw prijs op maat aan voor de plaatsing van een kanteldeur.

⇒ Meer info over de mogelijkheden bij kanteldeuren vind je in dit artikel.

 

3) Garage roldeuren: roldeuren voor de garage worden gemaakt uit smalle horizontale lamellen die zich kunnen oprollen rond een as in een omkasting. Dit type elektrische garagedeur zorgt nauwelijks voor plaatsverlies binnen. Voor de plaatsing van een roldeur voor de garage met standaard afmetingen kan je je verwachten aan prijzen tussen 1.500 en 2.500 euro.
Vraag hier jouw prijs op maat aan bij professionele plaatsers van garagedeuren.

⇒ Meer weten over dit type garagedeur?
Ga dan naar het artikel “Roldeuren voor de garage: info & prijzen“.

 

elektrische roldeur garage

 

4) Schuifdeur: ten slotte is er nog de schuifdeur voor de garage, waarbij de garagedeur (in één geheel of in verschillende lamellen) op een rail via een muur naar binnen schuift. Deze garagedeur komt niet zo vaak voor omdat de muur vrij moet blijven voor het openen en sluiten. Hierdoor gaat al snel veel plaats in de garage verloren. De gemiddelde kosten voor een schuifdeur variëren van 1.500 tot 2.500 euro (inclusief plaatsing, garagedeur met standaard afmetingen).

⇒ Meer info over elektrische garagedeuren met een schuifsysteem ontdek je in dit artikel.

 

 

Het gebruiksgemak van je garagedeur verhogen met enkele extra’s

Om het gebruiksgemak van je elektrische garagedeur nog te verbeteren kan je kiezen voor allerlei extra’s. Hou er wel rekening mee dat deze opties extra kosten met zich zullen meebrengen. Hieronder volgen alvast enkele mogelijke extra’s voor je garagedeur:

 

  • Loopdeur laten inbouwen: als je gewoon te voet of met de fiets je woning verlaat, is het natuurlijk niet nodig om de volledige garagedeur te openen. Een garagedeur met loopdeur is dan ook een interessante optie. Aangezien het hier om een buitendeur gaat, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de inbraakwerende eigenschappen van de deur.

 

  • Bediening: de eenvoudigste bedieningswijze van een elektrische garagedeur is via een schakelaar, maar er bestaan heel wat andere mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een handzender zodat je vanuit je wagen de garagedeur kan openen en sluiten. Je kan ook een codeklavier laten installeren. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een automatische garagedeur te bedienen via een app op je smartphone.

 

  • Bekleding: wil je een originele afwerking voor je garagedeur? Dan is een speciale bekleding een mogelijkheid. Een voorbeeld hiervan is het bekleden van een garagedeur met hout. Dit zal wel redelijk hoge kosten met zich meebrengen. Het is ook afhankelijk van het type garagedeur welke afwerkingen mogelijk zijn.

 

  • Extra veiligheid: bij elektrische garagedeuren is veiligheid vanzelfsprekend een belangrijk aspect. Om de veiligheid van je garagedeur te verbeteren kan je bijvoorbeeld kiezen voor obstakeldetectie; als de garagedeur bij het openen of sluiten een obstakel vaststelt, zal ze stoppen.

 

Op zoek naar een vakman voor de plaatsing van een automatische garagedeur?
Vraag hier gratis & vrijblijvend offertes op maat aan bij professionele plaatsers van garagedeuren.

 

automatische garagedeuren motor

 

 

Nog enkele veelgestelde vragen over automatische garagedeuren

Ten slotte nog enkele veelgestelde vragen over elektrische garagedeuren:

 

1) Kan je een bestaande garagedeur automatiseren?

Veel garagedeuren zijn tegenwoordig al elektrisch, maar de wat oudere modellen worden soms nog manueel bediend. Bij kanteldeuren zal dit bijvoorbeeld nog vaak het geval zijn. Om het gebruiksgemak te verhogen kan je een bestaande garagedeur automatiseren. Het automatiseren van een bestaande garagedeur gebeurt met behulp van een motor en de nodige bekabeling.

⇒ Meer info over het automatiseren van bestaande garagedeuren vind je in dit artikel.

 

2) Kan je een elektrische garagedeur openen bij een stroompanne?

Een stroompanne kan natuurlijk wat problemen veroorzaken voor het openen of sluiten van je elektrische garagedeur. Veel fabrikanten voorzien echter een noodontgrendeling. Je kan dan alsnog de elektrische garagedeur manueel openen. Voor meer info over deze noodontgrendeling kan je terecht bij je installateur.

Voor de plaatsing van een elektrische garagedeur schakel je best een professional in. Dan kan je rekenen op advies op maat en op een correcte installatie. Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen bij specialisten in de plaatsing van elektrische garagedeuren. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig en kan je de voordeligste aanbieding ontdekken.

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen