Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Smeedijzeren poort: soorten en prijzen

Smeedijzeren poorten geven je woning een karaktervolle uitstraling. Het zijn sterke sierpoorten die je bovendien ook kan automatiseren, wat natuurlijk heel wat comfort biedt. Hier vind je meer info over de plaatsing en prijs van een smeedijzeren poort.

 

 

poort in smeedijzer Vervaardiging van smeedijzeren poorten

Moderne sierpoorten bestaan doorgaans niet meer volledig uit smeedijzer, maar uit staal of uit een combinatie van gegoten staal en smeedwerk. De reden hiervoor is dat staal betere eigenschappen heeft dan smeedijzer en dat het gegoten kan worden. Zo kunnen de productiekosten binnen de perken blijven.

Veelal zijn de krullen of de punten op een poort wel nog met de hand gesmeed en sommige fabrikanten van poorten die nog volgens traditie werken, smeden ook de overige onderdelen met de hand.

 

 

 

Smeedijzeren poort automatiseren

Een smeedijzeren poort mag dan wel een klassieke uitstraling hebben, je kan ze natuurlijk wel voorzien van enkele moderne accessoires. Zo kan je deze klassieke sierpoort bijvoorbeeld automatiseren. Er wordt dan een speciale as met elektrische motor in de grond (of metselwerk) aangebracht. De motor kun je op afstand bedienen met een handzender, schakelaar, codepaneel of via je smartphone. Zo hoef je dus niet telkens uit je auto of woning te komen om de poort te openen of te sluiten.

Ook kun je de poort combineren met een intercom en een camera zodat je vanuit je woning kunt zien wie er aan de oprit staat. Alleen bevoegden hebben op deze manier toegang tot de woning en het verhoogt jouw comfort aanzienlijk.

Meer info over het automatiseren van bestaande poorten en de prijzen ervan vind je hier.

 

smeedijzeren poort automatiseren

 

Kostprijs van maatwerk

Een ijzeren poort (van smeedijzer of staal) kun je indien gewenst volledig op maat laten maken. Het is ook mogelijk om een speciale decoratie aan te laten brengen zodat de poort een unieke uitstraling krijgt. Dit zal natuurlijk extra kosten met zich meebrengen want het smeedwerk moet eerst op papier ontworpen worden voordat het met de hand kan worden gemaakt. De kostprijs van een dubbele poort op maat begint vanaf ongeveer 3.500 euro. Wil je de prijs drukken, dan kies je beter voor een poort met metalen profielen.

Hou er rekening mee dat bovengenoemde prijs slechts een richtprijs is. De precieze kosten van een smeedijzeren poorten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de afmetingen, de decoratie en eventuele automatisatie. Ben je op zoek naar een prijs op maat? Via de offertedienst kan je prijsvoorstellen aanvragen bij professionele installateurs van poorten. Zo kan je erg makkelijk prijzen vergelijken. Vraag hier je prijs op maat aan.

 

 

smeedijzeren poort decoratie Moderne of antieke smeedijzeren poort?

Door hun karaktervolle uitstraling zijn antieke hekwerken, lantaarnpalen en poorten erg populair. Het is vooral de afkomst en geschiedenis van een antieke poort die tot de verbeelding spreekt.

Aangezien smeedwerk erg gevoelig is voor corrosie, kan dit soort poorten soms flink geroest zijn. Je zult in dat geval dus zelf maatregelen moeten nemen om verder doorroesten te voorkomen. Bij ‘modern’ smeedijzer zul je hier geen last van hebben omdat het metaal na het smeden meestal wordt voorzien van een zinklaag en van een poedercoating. Op die manier is het goed beschermd tegen de weersinvloeden.

Als je een smeedijzeren poort met antieke look wil plaatsen, dan kan je onder meer kiezen voor ontwerpen in Barokstijl of Art nouveau. Er zijn uiteraard ook eenvoudiger stijlen met minder versieringen beschikbaar.

Meestal geven sierpoorten uit smeedijzer of gietijzer je woning een klassieke look, maar er bestaan ook modernere varianten. Het gaat dan meestal om poorten met minder punten en krullende versieringen; bij moderne sierpoorten uit ijzer werkt men meer met strakke lijnen. Of je nu dus een klassieke of eerder moderne woonstijl hebt, je kan zeker een smeedijzeren poort vinden die bij jouw huis past!

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen