Poorten-expert.nl
Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image

Automatische schuifpoort plaatsen: Prijs en uitvoeringen

Van alle soorten poorten is de schuifpoort één van de meest plaatsbesparende exemplaren. Aangezien er geen vleugels moeten gedraaid worden kan je de auto parkeren tot net tegen de draaipoort en kunnen ook planten of afscheidingen tot tegen de automatische schuifpoort staan. Deze poort sluit perfect aan bij je afsluiting en is een handige methode om de oprit af te schermen van de straat. In dit artikel overlopen we de soorten automatische poorten, waarop je moet letten en hoe je bestaande poorten kan automatiseren.

 

Geschikte materialen voor schuifpoorten

Een schuifpoort kan zowel als garagepoort als tuinpoort. Naargelang je persoonlijke voorkeuren kan je kiezen uit verschillende materialen. We overlopen hier de meest gebruikte materialen met al hun voor- en nadelen. Overweeg deze zeker goed zodat je niet alleen een mooie, maar ook een praktische schuifpoort gaat kopen waar je heel wat jaren van kan genieten:

 

Houten schuifpoort Houten schuifpoorten

Een houten schuifpoort wordt vaak gekozen vanwege zijn natuurlijke uitstraling en gesloten karakter. Wanneer je de poort onbehandeld wil laten kan je kiezen voor hardhout. Wil je de poort verven dan kies je beter voor goedkoper Europees hout.

Lees hier alles over houten schuifpoorten.

 

Metalen schuifpoort Metalen schuifpoorten

Een automatische poort in metaal is bijzonder sterk en erg vormvast. Iets wat bij grote poorten geen overbodige luxe is. Door het sterke karakter van metaal kan de poort ook een open structuur krijgen zodat je steeds ziet wat er achter de poort gebeurt.

Lees hier alles over metalen schuifpoorten.

 

Combinatie van glas Combinatiepoorten

Om esthetische redenen en structurele redenen worden er vaak meerdere materialen gecombineerd. Zo zal metaal onontbeerlijk zijn voor een goede geleiding van het schuifsysteem en de motoren. Naar uitstraling toe kan er ook gewerkt wordt er ook vaak gewerkt met hout of metaal in combinatie met kunststof platen en glas. Door meerdere materialen te combineren krijg je vaak een luchtiger geheel.

 

Bestaande schuifpoort automatiseren

Wanneer je een automatische schuifpoort wil hoef je niet persé de twee systemen samen te kopen. Het is perfect mogelijk een poort naar keuze aan te laten drijven door een apart schuifpoortsysteem. Zo bestaan er motoren die meer dan 3500 kilo kunnen trekken. Om zeker te zijn van een goede werking en correcte afstelling ga je wel best raad vragen bij een professionele poortenplaatser. De prijs van dergelijke automatisatie hangt grotendeels af van de opbouw van je poort. Doorgaans mag je rekenen op een prijs vanaf 1000 euro. Dit kan al snel oplopen tot een totale kostprijs van 2000 à 3000 euro bij zwaardere poorten.

 

oprijlaan hekwerk

 

Prijs schuifpoort

De prijs van een automatische schuifpoort is vaak goedkoper wanneer je meteen de poort en het automatiseringssysteem samenkoopt. Dit omdat beiden perfect op elkaar afgestemd zijn en er dus geen extra aanpassingen of voorafgaande balastberekeningen dienen te gebeuren. Voor een kwalitatieve automatische poort voor minstens 1 auto mag je rekenen op een budget vanaf 3000 euro. Dit kan oplopen tot 7500 euro naargelang de breedte en gekozen materialen.

schuifpoorten
Om zeker te zijn van een correcte prijs doe je er goed aan verschillende offertes te vergelijken. Via onze prijsberekeningspagina kan je nu vrijblijvend offertes aanvragen bij poortenplaatsers. Deze dienst is volledig vrijblijvend en wordt u gratis aangeboden door Poorten-expert.nl

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen