Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Aluminium tuinpoort

Een aluminium tuinpoort kan een echte blikvanger zijn. Naast die esthetische meerwaarde beveilig je je woning ook extra met zo’n (automatische) poort. Uit welke soorten aluminium tuinpoorten kan je kiezen? Wat zijn de andere keuzemogelijkheden qua uitvoering? En hoeveel kost zo’n alu tuinpoort gemiddeld? We beantwoorden deze vragen in dit artikel.

Ga snel naar:
Soorten alu tuinpoorten
Mogelijke uitvoeringen
Aluminium tuinpoort prijs
3 inspiratievoorbeelden
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een aluminium tuinpoort?

Op zoek naar een duurzame en stijlvolle poort? Er zijn meerdere goede redenen om voor een aluminium tuinpoort te kiezen:

  • Onderhoudsarm: een tuinpoort van aluminium hoef je nauwelijks te onderhouden. Ze zijn namelijk bestand tegen wisselende weersinvloeden, verkleuring door de zon, … Daarnaast zal aluminium ook nooit roesten. Voor een mooie uitstraling maak je deze poorten 1 keer per jaar schoon met een neutraal schoonmaakmiddel en een doek.
  • Vele uitvoeringen: alu tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende afwerkingen, kleuren, structuren, … Verder lees je meer over de mogelijkheden bij alu tuinpoorten.
  • Lange levensduur: onderhoud je jouw alu tuinpoort jaarlijks? Dan gaat je poort tot wel 50 jaar mee. Die levensduur hangt ook af van de kwaliteit van de poort en hoe goed deze is geplaatst.

Interesse in een aluminium poort? Vergelijk vrijblijvend adviezen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

alu tuinpoort

 

Soorten alu tuinpoorten

Doorgaans heb je de keuze tussen een aluminium schuifpoort, draaipoort of looppoort (tuindeur). Hieronder een woordje uitleg over deze 3 opties:

 

1. Aluminium draaipoort

De meest traditionele keuze is een aluminium draaipoort. Deze open je door de poort naar binnen óf naar buiten te draaien. De poorten zijn uitvoerbaar in 1 of 2 delen en je kan kiezen tussen handmatige of automatische bediening. Draaipoorten nemen door hun draaiende beweging wel veel ruimte in beslag. Een vakman kan je hier gericht advies over geven.

Richtprijs: € 1.800 – 3.800 (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

2. Aluminium schuifpoort

Zoals de naam al verklapt, bespaar je veel ruimte met een aluminium schuifpoort. In tegenstelling tot een draaipoort schuif je deze opzij en verlies je geen ruimte in de tuin. Wél heb je dan meer ruimte nodig in de breedte. Zo’n schuifpoort past goed bij industriële en/of moderne huizen en bestaat mogelijk uit 1 of 2 delen.

Richtprijs: € 3.000 – 8.000 (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

3. Aluminium looppoort

Een tuindeur of looppoort van aluminium is perfect als je geen auto in de tuin wil parkeren en enkel toegang nodig hebt voor voetgangers. Deze deuren bestaan doorgaans uit een enkele aluminium deur met handmatige of mechanische bediening.

Richtprijs: € 150 – 1.050 (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes op maat!

 

Mogelijke uitvoeringen van alu tuinpoorten

Aluminium tuinpoorten zijn beschikbaar in verschillende kleuren, stijlen en met verschillende functionaliteiten. Een kort overzicht:

 

1. Welke kleur?

Eigenlijk is elke RAL-kleur toe te passen voor jouw aluminium poort. Het gevolg is dat je een tuinpoort van aluminium altijd perfect kan afstemmen op de rest van je woning.

 

2. Handmatige of automatische bediening?

Een tuinpoort is te installeren met handmatige óf automatische bediening. Handmatige bediening bespaart je veel geld, maar is wat minder gebruiksvriendelijk. Een automatische aluminium tuinpoort open je met een afstandsbediening, codeslot of je smartphone. Dit is mogelijk door een ingebouwde poortmotor.

 

3. Open of gesloten tuinpoort?

Tuinpoorten variëren ook op vlak van structuur. Zo kies je bijvoorbeeld voor een sierpoort met een open structuur, of anders een gesloten tuinpoort. Deze moderne tuinpoorten bieden meer privacy, maar wegen meer. Open sierpoorten zijn daarentegen wat traditioneler en verfraaien het aanzicht van je woning.

 

4. Extra functionaliteiten of niet?

Alu tuinpoorten zijn aan te vullen met extra functionaliteiten. Denk aan telefoonbediening, waarschuwingslampen, deurstoppers, … Een vakman geeft je graag advies over de verschillende opties en of deze zijn aan te raden in jouw woonsituatie. Vergelijk vrijblijvend adviezen van installateurs.

 

Welke aluminium tuinpoort kies ik het best?

Wat is de beste aluminium poort? Dit is afhankelijk van je persoonlijke wensen, woonsituatie en budget. Wil je profiteren van gericht advies, prijzen op maat en een correcte uitvoering? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend meerdere vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Aluminium tuinpoort prijs

Voor een aluminium tuindeur betaal je ongeveer € 150 à 1.050 (excl. btw, incl. plaatsing) en voor een grotere tuinpoort € 1.800 à 8.000 (excl. btw, incl. plaatsing). De uiteindelijke prijs varieert dus en hangt af van de gekozen afwerking, bediening, extra functionaliteiten, … Onderstaande tabel geeft een overzicht van de richtprijzen:

Soort tuinpoortHandmatige bediening (excl. btw, incl. plaatsing)Automatische bediening (excl. btw, incl. plaatsing)
Aluminium looppoort (tuindeur)€ 150 - 450€ 650 - 1.050
Aluminium draaipoort€ 1.800 - 2.500€ 2.800 - 3.800
Aluminium schuifpoort€ 3.000 - 3.500€ 5.000 - 8.000

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. De kosten kunnen niet alleen verschillen per project, maar ook van vakman tot vakman. Vergelijk daarom altijd voorstellen van meerdere installateurs actief in jouw buurt en geniet van gericht advies, prijzen op maat en een professionele plaatsing. Start je aanvraag hier.

 

3 inspiratievoorbeelden voor een aluminium tuinpoort

Wil je een aluminium tuinpoort laten plaatsen, maar heb je nog geen idee in welke stijl, kleur, afwerking, …? Hieronder vind je 2 geslaagde toepassingen:

 

INSPIRATIE 1: Zwarte aluminium tuinpoort + tuindeur

aluminium tuinpoort

Je kan een schuifbare aluminium tuinpoort combineren met een tuindeur. Op de foto zie je een zwarte, landelijke poort met een open uitstraling. Stilistisch is deze te vergelijken met een klassieke sierpoort van smeedijzer. Deze tuinpoorten zijn de laatste jaren een stuk populairder geworden vanwege de organische vorm en het feit dat ze moeilijk te beklimmen zijn.

 

INSPIRATIE 2: Witte open schuifpoort

witte alu tuinpoort

Een moderne en minimalistische optie is een witte open schuifpoort in aluminium. Deze poorten passen perfect bij moderne woningen met crepi als afwerking of bijvoorbeeld als contrast voor donkerdere huizen.

 

Aluminium poort laten plaatsen = offertes vergelijken

Op zoek naar een aluminium tuinpoort op maat? Vergelijk dan altijd eerst voorstellen van meerdere vakmensen via onze gratis offerteservice. Zo profiteer je niet alleen van gericht advies en prijzen op maat, ook vergelijk je ook makkelijk werkwijzen en uitvoertermijnen. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen