Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Sectionaalpoort met raam

Is het tijd om een nieuwe garagepoort te plaatsen? En ben je op zoek naar een ruimtebesparende oplossing? Dan is een sectionaalpoort een goed idee. Met het oog op lichtinval kan je bovendien voor een sectionaalpoort met een raam kiezen. Ideaal voor wie de garage ook als opberg- of hobbyruimte gebruikt. Ontdek alles over dit soort sectionale poorten in dit artikel!

Ga snel naar:
Hoe mijn sectionaalpoort met raam vormgeven?
Hoeveel kost een sectionaalpoort met raam?
Waarom samenwerken met een specialist?
Ontvang vrijblijvend offertes op maat

 

 

Waarom kiezen voor een sectionaalpoort met raam?

Waarom zou je kiezen voor dit type sectionale poort? We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

 • Ruimtebesparende oplossing: doordat een sectionale poort uit verschillende onderdelen (secties) bestaat, schuiven die netjes naar boven als je de poort opent. Deze panelen hangen dan onder je plafond. Daardoor verlies je nagenoeg geen ruimte in je garage.
 • Extra lichtinval: de belangrijkste reden om ramen in je sectionaalpoort te plaatsen? Meer lichtinval. Dit is al helemaal fijn als je de garage ook voor je hobby’s gebruikt. Bovendien ziet het er ook gewoon mooi uit!
 • Veel mogelijkheden: sectionaalpoorten zijn er in verschillende soorten en maten. Wist je bv. dat je veel opties hebt bij het vormgeven van de ramen in je poort? Je ontdekt verder in het artikel meer over die mogelijke uitvoeringen.
 • Goede isolatiewaarde: de meeste sectionaalpoorten bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen, opgevuld met PUR-isolatie van minstens 3 cm dik. Bovendien houden rubberen dichtingsstrips vocht en kou buiten.

Professioneel advies nodig? Schakel een ervaren vakspecialist in. Geen idee waar je die vindt? Wij helpen je graag via ons aanvraagformulier. Start hier je aanvraag.

sectionaalpoort met raam

 

Hoe mijn sectionaalpoort met raam vormgeven?

Overtuigd van de voordelen van een sectionaalpoort met raam? Mooi! Dan kan je nu nadenken over de vormgeving van je garagepoort. Sta bijvoorbeeld even stil bij deze zaken:

 

1. Welk type sectionale poort wil je?

Een sectionaalpoort bestaat uit verschillende panelen. De uitstraling van deze poort hangt sterk af van de vormgeving van deze panelen. Enkele opties op een rijtje:

 • Uitvoering panelen: ongetwijfeld denk je meteen aan gladde, vlakke panelen, maar wist je dat er ook gelijnde of geruite panelen zijn? Ook kunststof panelen met een houtnerfstructuur behoren tot de mogelijkheden.
 • Breedte panelen niet alleen de uitstraling van je panelen, maar ook de breedte varieert: van dunne latten tot brede stroken. Qua dikte is er minder keuzevrijheid, want dit is bepalend voor de isolatiewaarde.
 • Openingswijze sectionaalpoort: de meeste garagepoorten openen door de panelen omhoog te schuiven langs een railsysteem aan het plafond. Maar bepaalde garagedeuren kan je ook opzij openen, waarbij het poortblad dan links of rechts langs de muur schuift.
 • Afwerking: op zoek naar een naadloze look? Dan kan je ook je sectionale garagepoort integreren op hetzelfde vlak als de gevelbekleding. Zo integreer je je poort visueel in je gevel.

 

2. Hoe moet je sectionaalpoort eruit zien?

Daarna is het tijd om te bepalen uit welk materiaal je poort moet bestaan. De meest voorkomende zijn…

 • Aluminium: dit is het populairste materiaal voor een stevige en duurzame poort. Het grote voordeel van aluminium is niet alleen de tijdloze uitstraling, maar ook hoe stevig én licht dit metaal is. Daardoor kan je met aluminium grote overspanningen realiseren. Een poort van zo’n 10 meter breed is daarom mogelijk.
 • Kunststof: PVC is een prima oplossing voor wie op zoek is naar een materiaal met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. En doordat kunststof vrij licht is, heb je een minder zware motor nodig als je de poort wil automatiseren.
 • Hout: een sectionaalpoort van hout is prachtig bij landelijke én moderne huizen en zorgt voor een extra dosis authenticiteit. Zo zijn o.a. meranti, padoek, afzelia, … toepasbare houtsoorten voor sectionale poorten. Kies in ieder geval voor een houtsoort met duurzaamheidsklasse I of II. Die zijn geschikt voor buitentoepassingen en zijn bestand tegen slechte weersomstandigheden.

 

3. Welk raam voor je sectionaalpoort?

In je sectionaalpoort kan je één of meerdere ramen integreren. Hoeveel je er wil en hoe die eruit moeten komen te zien, bepaal je helemaal zelf:

 • Aantal ramen: je kan zoveel ramen in je garagedeur plaatsen als je zelf wil. Plaats je 1 raam in 1 paneel? Of gaat je voorkeur uit naar een sectionaalpoort met 1 of meerdere ramen in meerdere panelen? Bepaalde installateurs bieden zelfs glazen sectionaalpoorten aan met een metalen, inox, … frame.
 • Soort glas: daarna moet je nog bepalen welk type glas je in je ramen wil. Voor de beste isolatiewaarde kies je voor isolatieglas met 2 glasplaten.
 • Vorm van het raam: je kan prima kiezen voor een standaarduitvoering van de vensters voor je sectionaalpoort, maar je bent hier niet aan gebonden. Ramen zijn ook in andere vormen verkrijgbaar. Denk maar aan cirkels, siervormen, …

 

4. Welke extra’s wil je?

Als laatste zijn er nog een aantal extra’s die het uitzicht en de prijs van je sectionaalpoort beïnvloeden. Hoe kan je je poort nog afwerken?

 • Beveiliging: je poort extra beveiligen tegen inbraakpogingen? Dat kan! Daarnaast kan je je poort ook gebruiksvriendelijker maken door vingerklembeveiliging, een veerbreukbeveiliging, …
 • Deur: gebruik je je garagepoort ook als toegang tot je huis? Dan is het fijn om te weten dat je ook een deur kan integreren in je sectionaalpoort. Net zoals bij de ramen is het aanbod aan deuren uitgebreid.
 • Automatiseren: steeds vaker is een garagepoort geautomatiseerd. Zo kan je met een afstandsbediening of zelfs een app je sectionale poort op afstand bedienen.
 • Andere: je sectionaalpoort met raam kan je ook nog afwerken met een brievenbus, kattenluik of ventilatierooster, … Wat je ook wenst, een specialist bekijkt samen met jou wat mogelijk is en hoe hij eventuele extra’s kan integreren.

 

Welk soort sectionaalpoort met raam kies ik?

Weet je niet goed hoe jouw sectionaalpoort met raam eruit moet komen te zien? Of heb je wel een idee, maar zoek je nog een geschikte professional? Dan zit je hier goed! Via onze offerteservice brengen wij je in contact met verschillende experts actief in je regio. Bespreek je ideeën en wensen, ontvang advies op maat en vergelijk offertes voor jouw project! Interesse? Start hier je aanvraag.

 

Hoeveel kost een sectionaalpoort met raam?

De prijsopbouw van een sectionaalpoort met raam hangt af van verschillende factoren, en schommelt tussen € 1.500 à 4.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Niet alleen de vormgeving en de materialen van je garagepoort, maar ook de afmetingen, het type raam, het soort beglazing en eventuele extra’s zijn bepalend.

LET OP: dit zijn richtprijzen. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw huis? Neem dan contact op met een installateur. Die helpt je graag verder en maakt een offerte voor je op. Kom in contact met verschillende experts actief in je regio via het aanvraagformulier.

 

sectionale poort met raam

 

Waarom samenwerken met een specialist?

Een sectionaalpoort plaatsen is puur specialistenwerk. Daarom raden we altijd aan om een ervaren installateur in te schakelen. Zo ben je zeker van…

 • Gericht advies: een professional komt altijd eerst langs voor een kennismaking en een plaatsbezoek. Tijdens dit gesprek bekijken jullie samen de mogelijkheden, maakt hij een grondige opmeting en kan jij aangeven wat je wilt.
 • Oplossing op maat: na het kennismakingsgesprek zorgt een specialist ervoor dat jouw sectionaalpoort met raam volledig naar wens wordt vormgegeven. Die houdt daarbij rekening met aandachtspunten als de resterende inbouwhoogte in je garage. Die bepaalt namelijk het mechanisme van je poort.
 • Professionele plaatsing: zijn alle onderdelen klaar? En is je sectionaalpoort helemaal naar wens? Dan plaatst hij deze volgens correct én efficiënt.
 • Betrouwbare service: een ervaren expert onderscheidt zich niet alleen door positieve reviews, maar ook door de dienst-na-verkoop. Vertoont je geautomatiseerde sectionaalpoort bv. technische problemen? Dan kan je op je plaatser rekenen.

 

Vergelijk offertes en bespaar!

Wil je besparen op je sectionaalpoort met raam? Dan is het slim om offertes te vergelijken. Kijk daarbij niet alleen naar de verschillende kostenposten, maar let ook op de adviezen, de verwachte uitvoertermijn, de materialen of leveranciers waarmee je specialist samenwerkt, … Alleen zo maak jij de beste keuze voor jouw situatie!

Vrijblijvend verschillende professionals vergelijken? Dat kan. Vul daarvoor het onderstaande aanvraagformulier in:

 

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen