Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Garagedeur houtlook

Wil je een garagedeur met de mooie en natuurlijke uitstraling van hout, maar zonder het regelmatige onderhoud? Dan kan je ook kiezen voor een ander materiaal, maar dan met een houtlook. Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n garagedeur? Uit welke uitvoeringen kan je kiezen? En hoeveel kost een garagedeur met een houtlook eigenlijk? Dit én meer ontdek je hier!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen
Mogelijke uitvoeringen
Garagedeur houtlook: prijs
3 inspirerende voorbeelden
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Nieuwe garagedeur: houtlook of écht hout?

Een houten garagedeur heeft natuurlijk een warme en authentieke uitstraling, maar is niet altijd even praktisch qua onderhoud. Dit geldt zélfs voor houtsoorten met een duurzaamheidsklasse I of II. Daarom is een PVC of aluminium garagedeur met een houtlook in veel gevallen handiger. Deze hebben bijna dezelfde uitstraling, maar dan zonder het onderhoud en gemiddeld voor een lagere prijs.

Houtlook garagedeur laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend 2 à 3 vakspecialisten actief in je buurt. Start je aanvraag via onze gratis offerteservice.

houtlook garagedeur

 

Voor- en nadelen van een houtlook garagedeur

Met een houtlook garagedeur profiteer je van vele voordelen, maar moet je ook rekening houden met een aantal kanttekeningen. Een kort overzicht:

 • Minder onderhoud: materialen als PVC, staal, aluminium, … vergen een stuk minder onderhoud dan hout. Zo bespaar je geld, tijd en moeite.
 • Goedkoper: veel garagedeuren met een houtlook zijn gemaakt van kunststof of aluminium. Gemiddeld kom je zo wat goedkoper uit dan met hardhout.
 • Dezelfde uitstraling: houtlook garagedeuren hebben bijna dezelfde uitstraling als poorten van echt hout. Door nieuwe technieken zie je amper het verschil.
 • Licht materiaal: houtlook deuren bestaan vaak uit aluminium of PVC, wat erg lichte materialen zijn. Dat zorgt voor een gemakkelijke plaatsing én bediening van je garagedeur.

 

 • Minder isolerend dan hout: echt hout isoleert erg goed. Zo profiteer je met een houten rol- of sectionaalpoort bv. van een isolatiewaarde van 0.180 W/mK.
 • Niet goed te schilderen: hout kan je na plaatsing nog schilderen, maar dit vermijd je beter voor houtlook deuren. Materialen als aluminium en PVC mogen dan wel beschikbaar zijn in vele verschillende kleuren, maar kan je moeilijker overschilderen.

 

Mogelijke uitvoeringen

Hoe stel je de perfecte garagedeur met een houtlook samen? Voor een ideaal eindresultaat moet je eerst een aantal keuzes maken. We bespreken de belangrijkste factoren:

 

1. Materialen

Voor een houtlook kan je meerdere materialen gebruiken. Zo kies je bijvoorbeeld voor…

 • PVC: kunststof is erg populair vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding, vele mogelijkheden, lange levensduur, … Ook is het erg onderhoudsarm en zijn er verschillende manieren om zo’n deur af te werken.
 • Aluminium: dit materiaal kies je als je de uitstraling van staal wel mooi vindt, maar het gewicht niet ziet zitten. Aluminium is een goed alternatief vanwege de lange levensduur, weinig onderhoud, … Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en uitvoeringen.
 • Staal: wil je een stoere garagedeur die perfect past bij je industriële/moderne woning? Dan is staal het overwegen waard. Dit materiaal is verreweg het stevigst, waardoor je er ook lang van geniet. Is zo’n garagedeur ook chemisch voorbewerkt, dan hoef je je geen zorgen te maken om het onderhoud. Dan zal deze namelijk niet roesten, verkleuren, …

 

2. Vormgeving

Naast het gekozen materiaal moet je nog nadenken over het type garagedeur en hoe je deze vorm geeft. Een overzicht met populaire opties:

 • Houtlook sectionaalpoort: op zoek naar een garagedeur die geen extra ruimte in beslag neemt en niet voor je gevel uitsteekt? Een sectionaalpoort bestaat uit horizontale, goed geïsoleerde lamellen die tegen het plafond van je garage schuiven wanneer je deze opent. De opening kan rechthoekig, gebogen of afgeschuind zijn.
 • Houtlook kantelpoort: in tegenstelling tot veel van de andere opties bestaat een kantelpoort uit 1 stevig geheel, die je naar boven schuift bij het openen. Door de opbouw neemt zo’n garagedeur meer ruimte in beslag, en is het minder geschikt voor kleinere ruimtes met een lager plafond. Een kantelpoort kan naar binnen óf naar buiten kantelen, afhankelijk van het model dat je kiest.
 • Houtlook schuifpoort: een schuifpoort opent niet verticaal, maar horizontaal langs een wand. Dit maakt zo’n poort ideaal voor lagere garages, zolang je langs 1 van je wanden genoeg ruimte vrij houdt. Verder is een schuifpoort goed te vergelijken met een standaard sectionaalpoort.
 • Houtlook rolpoort: wanneer je een rolpoort opent, rolt deze in zijn geheel in een rolluikkast. Heb je dus geen ruimte voor draagrails, dan is zo’n garagedeur een erg goede keuze. Verder zijn rolpoorten makkelijk te installeren, geschikt voor grotere oppervlakken, … Echter zijn rolpoorten wel minder stevig dan sectionaalpoorten.

 

3. Structuur

Met een houtlook garagedeur boots je de uitstraling van echt hout na. Het is dan ook belangrijk om te bepalen welk type hout je mooi vindt en welke houtnerfstructuur je wil laten aanbrengen. Daarnaast moet je nog nadenken over de profilering van de garagedeur panelen. Denk bv. aan de belijning waar je de look van smalle of juist brede planken mee kan realiseren, of juist cassettes voor een klassiekere uitstraling.

 

4. Deurbeslag

Net als voor je buitendeur moet deurbeslag voor een garagedeur inbraakwerend zijn en tegen een stootje kunnen. Denk bv. aan een driepuntsluiting voor openslaande garagedeuren, een garagedeurstang voor sectionaal- of kantelpoorten, … Gaat het om een elektrische garagedeur? Dan heb je geen deurbeslag nodig. Een van onze specialisten geeft je graag advies op maat.

 

5. Wel of niet automatiseren?

Een houtlook garagedeur kan je natuurlijk ook automatiseren. Zo hoef je niet meer uit je auto te stappen om de poort te openen, is deze extra goed beschermd tegen inbraak, … Het enige nadeel aan een elektrische garagedeur is de kostprijs. Deze ligt namelijk hoger dan die voor een standaard garagedeur.

 

CONCLUSIE: welke houtlook garagedeur kies ik?

Wil je een houtlook garagedeur laten plaatsen? Dan moet je nog heel wat knopen doorhakken. Welk type hout wil je bv. nabootsen? Wat is het meest geschikte materiaal? En is automatisering een goed idee?

Het antwoord op deze vragen is afhankelijk van je woonstijl, persoonlijke wensen en budget. Op zoek naar advies en prijzen op maat? Een expert helpt je graag. Start je aanvraag hier.

 

Garagedeur houtlook: prijs

De prijs van een garagedeur met een houtlook is afhankelijk van het materiaal, het type poort, het totale oppervlak, automatisering, … Ga in ieder geval uit van € 1.000 à 2.500 (excl. btw, incl. plaatsing). Een overzicht met een aantal richtprijzen:

Type houtlook garagedeurGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Sectionaalpoort€ 1.600 - 2.500
Schuifpoort€ 1.000 - 2.500
Kantelpoort€ 700 - 2.000
Rolpoort€ 1.000 - 2.000

LET OP: dit zijn alleen richtprijzen. Zo kunnen de kosten voor jouw garagedeur nog afwijken en mogen vakmensen in principe zelf hun prijzen bepalen. Om deze redenen is het slim om offertes te vergelijken voor je met een bepaald bedrijf in zee gaat. Zo ben je altijd zeker van de beste prijs voor jouw klus. Begin met vergelijken.

 

3 mooie voorbeelden van houtlook garagedeuren

Er zijn vele mogelijke uitvoeringen voor een houtlook garagedeur. Toe aan wat inspiratie? Hieronder geven we een paar mooie voorbeelden:

 

1. Garagedeur met donkere houtlook

garagedeur donkere houtlook

Donker hout is erg populair, bv. voor een sectionaalpoort. In het voorbeeld hebben de 2 poorten niet alleen een warme en traditionele uitstraling door de gekozen houtlook, maar zouden ze door de vormgeving ook perfect op een boerderij passen. Het resultaat is een ideale garagedeur voor een landelijk huis.

 

 

2. Houtlook garagedeur met belijning

Ondanks de traditionele look van hout past een houtlook garagedeur ook goed bij moderne huizen. In de foto hierboven zie je een houtlook kantelpoort met horizontale belijning. Het is hier gecombineerd met een vrij modern huis met een strak ogende voordeur, een witte gevel, … Het gevolg is dat de garagedeur er goed tussen uit springt en meteen opvalt.

 

 

3. Houtlook garagedeur met cassettes

houtlook garagedeur cassettes

Wil je een echt traditionele garagedeur? Kies dan voor een houtlook met cassettes. In het voorbeeld zie je hoe cassettes op een houtlook sectionaalpoort voor een luxueuze uitstraling zorgen. Daarnaast is de poort afgewerkt met beglazing, waardoor je van natuurlijke lichtinval profiteert in de garage. Aangezien deze ruimtes vaak donker zijn en vol staan met apparatuur en gereedschap, is dit een welkome aanvulling.

 

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen