Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Garagepoorten prijzen: overzicht soorten en hun prijzen

Garagepoorten zijn er in vele soorten en maten. Hier vind je een handig overzicht van enkele van de populairste garagepoorten en hun prijzen. Verder bespreken we ook nog de prijs voor het automatiseren van een garagepoort en de afwerkingsmogelijkheden.

Gratis en vrijblijvend prijzen aanvragen voor het plaatsen van een garagepoort kan op deze pagina.

 

Garagepoorten prijzen overzicht

prijs sectionale poort Sectionale poorten prijs

Een sectionale poort is gemaakt van metalen of kunststof lamellen. Omdat deze poort weinig ruimte in beslag neemt in de garage, is ze erg geschikt voor privégarages en bedrijfsruimtes. De poort schuift recht omhoog en beweegt zich dan via het plafond naar binnen. Het voordeel van een sectionaalpoort is dat deze niet aan de voorkant uitsteekt en dat de lamellen voorzien zijn van isolatie, waardoor koude lucht beter buiten kan worden gehouden.

Gemiddelde prijs sectionaalpoort: €1500 – €3000

Meer informatie over sectionaaldeuren vind je hier.

 

 

prijzen kantelpoort Garagepoorten prijzen: kantelpoort

Kantelpoorten zijn sterke, betrouwbare garagepoorten die uit één stuk bestaan. Een voordeel ten opzichte van andere garagepoorten is dat je eenvoudig een loopdeur kan integreren waarlangs je makkelijk naar buiten kan. Je hoeft dan niet de hele poort te openen. Het nadeel van een kantelpoort is de benodigde ruimte in de garage zelf. Bij een naar buiten draaiende kantelpoort steekt de poort tijdens het openen aan de voorzijde iets uit.

Gemiddelde prijs kantelpoort: €800 – €1500

Meer informatie over kantelpoorten voor garages vind je hier.

 

 

garagepoorten prijzen rolpoorten Rolpoort prijzen

Rolpoorten of garage rolluiken worden doorgaans gemaakt van aluminium lamellen. Ze zijn erg geschikt voor grote overspanningen en nemen weinig ruimte in onder het plafond. De lamellen worden omwille van stabiliteit en isolatie gevuld met een kunststof schuim. Tijdens het openen draaien de lamellen om een as die zich in een omkasting bevindt. De prijs van deze garagepoort wordt voornamelijk bepaald door het type lamel, de afwerking en de motor.

Gemiddelde prijs garage rolpoort: €1500 – €2500

Meer informatie over garage rolpoorten vind je hier.

 

 

garagepoorten soorten Hoeveel kost een schuifpoort?

Schuifpoorten zijn ideaal voor garages met een laag plafond. Een schuifpoort bestaat net als een sectionaalpoort uit lamellen die in elkaar scharnieren. De poort schuift bij het openen niet horizontaal maar verticaal langs de muur naar binnen. Een schuifpoort kan, afhankelijk van het type garage en persoonlijke voorkeur, zowel aan de linker- als rechterkant van de garage gemonteerd worden. Bij deze poort moet je een vrije wand in de garage hebben, het plafond blijft vrij.

Gemiddelde prijs schuifpoort garage: €1500 – €2500

Hou er rekening mee dat de prijs van een garagepoort onder meer afhankelijk is van de afmetingen en het gekozen materiaal. Ook de plaatsing kan extra kosten met zich meebrengen.

 

Prijs automatische poort

In principe is elke garagepoort te automatiseren. Zelfs bestaande kantelpoorten kunnen voorzien worden van een motor zodat de poort (op afstand) automatisch geopend kan worden. Qua prijs hoef je het tegenwoordig ook niet te laten want gemiddeld zal je 200 tot 500 euro extra moeten betalen voor automatisering, afhankelijk van het type poort en het soort motor dat wordt toegepast.

Het grote voordeel van een automatische poort is dat je de auto niet hoeft te verlaten wanneer je wil wegrijden of komt aanrijden. Ook wanneer de poort dienst doet als toegangspoort en zich op afstand van de woning bevindt, is automatisering erg handig. Bediening van een automatische poort kan gebeuren met een schakelaar, handzender of smartphone.

Wil je een garagepoort laten plaatsen en hiervoor een beroep doen op een vakman? Via de offerteservice kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij professionals. Klik hier voor meer info.

 

garagepoorten prijzen

 

Inbraakwerende garagepoorten prijzen

Inbraakwerende poorten zijn vaak wat duurder dan standaard poorten omdat men voor de productie gebruik maakt van extra sterke materialen. Vaak zijn het vergrendelsysteem en het hang- en sluitwerk van de poort het meest kwetsbaar. Je doet er zeker verstandig aan om de garagedeur goed te beveiligen omdat je hiermee het gros van de gelegenheidsinbrekers buiten zal houden.

Toegangspoorten kan je desgewenst voorzien van een camera en een intercomsysteem. Zo kan je op afstand zien wie er aan de deur staat en kan je de poort op afstand openen en sluiten. Dat is veilig, zeker wanneer de poort zich op enige afstand van de woning bevindt. De prijs van een inbraakwerende poort varieert van 2500 tot 8000 euro.

 

Afwerkingsmogelijkheden

garagepoort afwerking De garagepoorten prijzen worden voor een groot gedeelte bepaald door het type afwerking. Zo kunnen sectionaalpoorten bijvoorbeeld worden voorzien van verschillende soorten panelen. Je kan bij dit type poort kiezen uit hout, aluminium of zelfs glas.

Ook combinaties van verschillende materialen zijn mogelijk, waardoor je altijd wel een uitvoering kan vinden die goed bij de stijl van de woning past. Een garagepoort hoeft dus alles behalve saai aan te doen, tenminste als je bereid bent om hiervoor wat extra te investeren. Vaak zijn het structuurlakken en folies die de prijs wat kunnen doen stijgen en natuurlijk ook het gebruik van luxematerialen.

 

Isolatie garagepoort

Bij de aanschaf van een garagepoort is het niet onverstandig om te kijken naar de manier waarop de poort geïsoleerd is. Zeker bij een inpandige garage is dat van belang omdat er in de winter toch flink wat warmte via de garage verloren kan gaan. Tegenwoordig zijn de meeste poorten voorzien van thermisch geïsoleerde panelen of lamellen. Deze zijn in de kern gevuld met PUR-schuim (polyurethaan), wat een uitstekende isolator is.

Verder is het qua isolatie van belang dat alle onderdelen van de constructie goed aansluiten op elkaar en dat ook de aansluitingen bij de garage goed afgedicht zijn met rubberen strips of andere isolatiematerialen. Een goed geïsoleerde garagepoort zal aanvankelijk wat meer kosten, maar op langere termijn in de meeste gevallen een betere investering blijken vanwege de lagere energiekosten.

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen