Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Prijzen van poorten: Een overzicht

Er zijn heel wat verschillende poorten verkrijgbaar met verschillende afwerkingsopties. Bij het aanschaffen van een nieuwe poort is het dan ook heel belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de verschillende poorten prijzen. Hier vind je een handig overzicht van de prijzen per soort.

 

1) Prijzen van tuinpoorten

Er zijn heel wat soorten tuinpoorten beschikbaar met elk hun voor-en nadelen. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Onder meer de oppervlakte,  het afwerkingsmateriaal en het al dan niet automatiseren van de poorten, hebben een invloed op de prijs. Zo kosten houten poorten meer dan pvc poorten omdat ze omwille van hun gewicht draagframes nodig hebben die steviger zijn.

 

voorbeeld van een gemiddelde poorten prijzen Schuifpoorten

De gemiddelde prijs voor een automatische schuifpoort bedraagt € 3000. Vaak zijn ze goedkoper als je de poort en het automatiseringsysteem in een keer koopt. Een van de grote voordelen van schuifpoorten is de plaatbesparing. Hiermee kan je je eigendom ook afschermen voor pottekijkers.  Ze zijn te verkrijgen in heel wat afwerkingsmaterialen. Hout of metaal zijn vaak voorkomende materiaalkeuzes. Bestaande schuifpoorten kan je ook laten automatiseren. Het nadeel is dat ze meer ruimte in beslag nemen in vergelijking met andere poorten.

Ontdek hier meer over schuifpoorten.

 

 

poorten prijzen draaipoorten Draaipoorten

De gemiddelde prijs van een manuele dubbele draaipoort uit metaal bedraagt tussen de € 750 en € 2000. Er bestaan zoveel afwerkingsmogelijkheden dat een exacte prijs opgeven heel moeilijk is. De prijs kan afhankelijk van de gekozen opties makkelijk oplopen tot 3000 euro. Een draaiende poort worden gekozen om een woning  af te schermen. Ze worden bevestigd aan kolommen of hekwerken. Je kan een bestaande draaipoort ook laten automatiseren voor extra comfort. Ze bestaan in heel wat afwerkingsmaterialen.

Ontdek hier meer over draaipoorten.

 

 

praktisch voorbeeld van prijzen poorten van een sierpoort Sierpoorten

Een sierpoort is te verkrijgen vanaf € 1250.  Sierpoorten dienen vooral als afwerking van je huis en zijn vaak mooi en sierlijk afgewerkt. Ze geven je woning heel wat extra cachet. Sierpoorten zijn  te verkrijgen in verschillende uitvoeringen die prijs sterk bepalen. Je kan ze verkrijgen als looppoort, draaipoort of schuifpoort. Daarnaast heb je ook nog eens de keuze tussen een enkele of dubbele sierpoort. Je kan ze ook laten automatiseren voor meer comfort.

Ontdek hier meer over sierpoorten.

 

 

 

Poorten prijzen berekenen

Benieuwd naar de exacte prijs voor een nieuwe poort op maat van uw project? Maak nu gebruik van onze online offertedienst en vraag vrijblijvend offertes aan bij onze aangesloten poortenbouwers. Deze dienst is volledig vrijblijvend en geeft recht op maximaal 3 verschillende offertes. Klik hier voor meer informatie.

 

 

2) Garagepoorten

Waardoor wordt de prijs van garagepoorten beïnvloed?  Bij garagepoorten wordt de prijs bepaald door de afmetingen van de poort, het paneeltype, de dikte van het paneeltype en de wijze waar je ze al dan niet automatiseert. Het is dan ook onmogelijk om exacte prijzen op te geven, aangezien ze van zoveel factoren afhankelijk zijn.

 

poorten prijzen garagepoorten Sectionale poorten prijzen

De gemiddelde prijs van standaard elektrisch bediende sectionale poort ligt tussen de € 1500 en € 2000. Hiervoor heb je een poort van 3 meter breed en 2 meter hoog. Het voordeel van sectionale poorten is dat ze bij het openen niet uitsteken en dat je er vanbinnen niet veel plaats verliest. Daarnaast werken de lamellen van sectionale poorten ook isolerend. De dubbele wanden zijn voorzien van isolerend materiaal, waardoor de warmte niet verloren gaat. Daarnaast zijn ze ook veilig tegen inbrekers, omdat ze gemaakt zijn van zeer robuuste materialen.

Ontdek hier meer over sectionale poorten.

 

 

poorten prijzen van een kantelpoort Kantelpoorten

De gemiddelde prijs van een automatische kantelpoort bedraagt tussen de € 1000 en € 1500. Hiervoor heb je een poort van 2,5 meter breedte en 2,5 meter hoogte. Kantelpoorten zijn meestal voordelig geprijsd in vergelijking met andere soorten garagepoorten. Het voordeel is dat ze sterk, betrouwbaar en inbraakwerend zijn. Je kan ze verkrijgen in tal van afwerkingsmaterialen. Optioneel kan je ook een inloopdeur bestellen. Meestal zijn ze niet geschikt voor ondiepe garages, omdat ze veel plaats innemen.

Ontdek hier meer over kantelpoorten.

 

 

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen