Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Houten poorten

Een houten poort straalt heel wat warmte uit en is perfect om je woning of garage op een rustgevende en natuurlijke manier af te schermen van de straat. Houten poorten kan je vernissen, schilderen of zelfs naturel laten vergrijzen wanneer je kiest voor tropisch hardhout. Door zijn constant veranderend karakter zal een houten poort ook nooit vervelen en meegroeien met de omgeving en de tijd.

 

 

Hout kiezen: Meest gebruikte houtsoorten voor poorten

Het uitzicht en de onderhoudsvriendelijkheid van je houten poort zal grotendeels bepaalt worden door de gekozen houtsoort. Onderstaand vind je een overzicht van de meest gebruikte houtsoorten voor poorten.

 

Meranti poort
Meranti is een duurzame houtsoort uit Azië. Het heeft een roodbruine tot roze-bruine kleur en wordt veelvuldig toegepast bij buitenschrijnwerk. Een poort in Meranti was jarenlang één van de meest voorkomende combinaties maar door de grote schaarste en het nodige onderhoud wordt deze houtsoort steeds minder vaak gebruikt. Lees hier alles over meranti poorten.

Prijsklasse: gemiddeld
Duurzaamheid: 20 tot 100 jaar mits correcte behandeling

 

Cederhout poort
Ceder is een prachtige zachte houtsoort (uit de dennenfamilie) die heel mooi vergrijst en geen onderhoud vergt. Het is licht in gewicht en laat zich makkelijk bewerken. Het nadeel van deze makkelijke bewerking is dan weer dat ceder heel broos is en snel gebruikssporen toont. Lees hier alles over een poort in cederhout.

Prijsklasse: Duur
Duurzaamheid: 60 tot 100 jaar mits correcte behandeling

 

Padouk poort
Padouk is net zoals ceder een tropische houtsoort dat vergrijst wanneer je het niet behandelt. Padouk is harder dan ceder waardoor gebruikssporen minder snel zichtbaar zijn. De vergrijzing van padouk is ook veel egaler wat zorgt voor een mooier geheel. Lees hier alles over een poort in padouk.

Prijsklasse: Heel duur
Duurzaamheid: 60 tot 100 jaar onbehandeld

 

Thermowood
Ben je op zoek naar een milieubewuste houtsoort die goedkoop is en waarvan de afkomst verantwoord is dan is ThermoWood vast iets voor jou. In tegenstelling tot geimpregneerd hout worden er bij ThermoWood geen schadelijke producten gebruikt om het hout te verduurzamen. Door een slim proces van opwarming veranderen de inwendige cellen van het hout zodat het veel sterker wordt. Lees hier alles over thermowood.

Prijsklasse: Relatief goedkoop
Duurzaamheid: 15 tot 25 jaar onbehandeld

 

 

 

Prijs houten poort

De prijs van houten poorten ligt doorgaans gelijk of hoger dan metalen poorten. Dit is te wijten aan het feit dat hout een zwaarder constructiemateriaal waardoor het frame en bijhorend scharnierwerk sterker moet zijn. Omgekeerd is hout dan weer een betere isolator dan metaal waardoor je heel wat geld kan uitsparen op je energiefactuur.

Verder zal de prijs van een houten poort ook bepaalt worden door de afmetingen en gekozen houtsoort. Houten poorten zijn verkrijgbaar vanaf 300 euro en kunnen afhankelijk van je wensen al snel het tienvoudige kosten.

houten poorten

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen