Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Metalen tuinpoort

Op zoek naar een tuinpoort die jouw tuin beschermt tegen inbrekers en pottenkijkers maar tegelijk past bij het strakke design van jouw woning? Dan is een metalen tuinpoort dé oplossing voor jou. Lees hier meer over de verschillende soorten tuinpoorten, de voordelen, en het prijskaartje.

Ga snel naar: Soorten metalen tuinpoortenMetaal vs. houtInspiratiePrijzen

 

 

Soorten metalen tuinpoorten

Of je nu op zoek bent naar meer privacy, veiligheid, of schoonheid, er is vast en zeker een tuinpoort die bij jouw noden en wensen past.

metalen looppoort Metalen looppoorten

Een looppoort is een klein poortje dat jouw tuin op een elegante manier van de buitenwereld afschermt. Deze metalen tuinpoorten beschermen niet alleen jouw eigendom en privacy tegen inbrekers en pottenkijkers, maar zorgen er ook voor dat jonge kinderen en trouwe viervoeters die op avontuur willen in hun veilige omgeving blijven.

Looppoorten kunnen niet enkel bevestigd worden aan bijpassende hekwerken of (ronde of vierkante) palen maar ook gecombineerd worden met hagen om een rustiek gevoel te creëren.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor looppoorten.

 

 

metalen schuifpoort Metalen schuifpoorten

Metalen schuifpoorten zijn perfect voor wie zijn oprit meer bescherming wil bieden. Omdat dit type poort een open design heeft, wordt de veiligheid van jouw eigendom verhoogt en worden blinde punten in jouw camerabeveiliging vermeden.

Deze type poorten kunnen moeiteloos lengtes aan van 10 meter en zijn daarom perfect voor de breedste opritten. Je kiest best voor een poort dat bestaat uit één stuk dat langs beide steunpunten goed vastzit. Schuifpoorten die bestaan uit twee delen vormen in het midden een zwakke schakel die voor een verminderde beveiliging zorgt.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor schuifpoorten.

 

metalen poort oprit Metalen draaipoort

Jouw oprit beschermen kan ook via een draaipoort. Draaipoorten worden meestal bevestigd aan metalen hekwerken of stenen kolommen. Voordeel van dit type poorten is dat je jouw huidige draaipoort zonder problemen kan laten automatiseren.

Of je kiest voor een draai- of schuifpoort hangt sterk af van je persoonlijke smaak en de beschikbare plaats op jouw domein. Een draaipoort bestaat uit twee opendraaiende deuren die kunnen geopend worden terwijl een schuifpoort bestaat uit één deel dat veel zijwaartse ruimte nodig heeft om open te kunnen.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor draaipoorten.

 

metalen sierpoort Metalen sierpoort

Zoals de naam reeds aangeeft, worden sierpoorten vaak gebruikt om een woning dat tikkeltje extra te geven.

Sierpoorten waren vroeger heel populair, maar zijn de laatste jaren uit het straatbeeld verdwenen omdat ze manueel moesten worden geopend. Moderne technologie heeft er echter voor gezorgd dat deze prachtige poorten nu geautomatiseerd kunnen worden.

Wil je jouw woning nog meer karakter laten uitstralen? Kies dan voor een poort in smeedijzer.

Vraag hier vrijblijvend een offerte aan voor sierpoorten.

 

 

Prijs metalen tuinpoorten

De prijs van metalen tuinpoorten hangt sterk af van de gewenste kleur, hoogte, lengte, en andere extra opties. Kleinere looppoorten kan je al vinden vanaf 100 euro, maar voor een gemiddelde woningen zullen metalen schuif-, draai- en sierpoorten gemakkelijk tussen de 2.000 en 10.000 euro kosten. Goed vergelijken is dus de boodschap.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw mogelijkheden en wensen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij onze erkende vakmannen. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook termijnen, realisaties, … vergelijken. Klik hier voor meer info.

 

 

Metaal vs. hout

Naast metaal is ook hout een erg populair materiaal voor tuinpoorten. De keuze tussen een metalen en houten tuinpoort hangt volledig af van jouw persoonlijke smaak. Een houten tuinpoort straalt warmte en huiselijkheid uit en past perfect bij een meer landelijke stijl. Een metalen tuinpoort daarentegen is een ideale optie voor strakke en moderne woningen.

Hoewel hout een sterk en duurzaam materiaal is, hebben metalen poorten een langere levensduur. Dankzij de nieuwste middelen tegen roest zijn metalen poorten meer dan ooit gemakkelijk te onderhouden en gaan ze steeds langer mee.

Niet rekening houdend met de gewenste kleur, hoogte, breedte, en het aantal deuren zijn metalen tuinpoorten vaak goedkoper dan houten tuinpoorten omdat ze veel lichter zijn.

 

MetaalHout
Strak en modernWarm en gezellig
Lange levensduurEcologisch en recycleerbaar
Gemakkelijk te onderhoudenIets moeilijker te onderhouden
Keuze uit verschillende kleurenRuime keuze aan houtsoorten
Licht materiaalZwaar materiaal
Relatief goedkoop materiaalRelatief duur naar gelang houtsoort

 

 

Inspiratie en voorbeelden van metalen poorten

Laat je inspireren door onderstaande voorbeelden van metalen poorten die geïntegreerd zijn in verschillende soorten tuinen en woningen.

Metalen poorten hoeven niet per se de traditionele zwarte kleur te hebben. Kies een kleur die het beste bij de stijl van jouw woning past.

Je kan niet enkel creatief omspringen met kleur, maar ook met andere details zoals de metalen pinnen die bovenop jouw sierpoort pronken.

inrijpoorten metaal

Het hoeft ook niet steeds klassiek te zijn. Kiezen voor een moderne metalen poort kan natuurlijk ook.

 

 

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen