Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Landelijke garagedeuren: 6 inspirerende realisaties

Jouw landelijk interieur doortrekken naar het exterieur van jouw woning? Dan kun je kiezen voor een landelijke garagedeur. Laat je inspireren door onderstaande garagedeuren in landelijke stijl. Ontdek hier dat je niet alleen hout hoeft te gebruiken om die gewenste look te bekomen, maar dat toveren met een bepaalde vormgeving ook al een landelijke look kan genereren.

Ga snel naar:
Welk materiaal kies ik best?
Prijs landelijke garagedeur

 

1. De klassieker: houten garagedeur in landelijke stijl

Landelijke garagedeur kantelpoort

De landelijke woontrend is nauw verbonden met het materiaal hout. Hout heeft namelijk die natuurlijke, warme uitstraling die je in elk landelijk interieur terugvindt. Daarnaast is het door die rustieke neutraliteit combineerbaar met tal van andere materialen en kleuren.

Bovenstaande kanteldeur past zonder twijfel in een landelijke bouwstijl: het oker van het geverfde hout, de elegante gebogen afwerking van de garagedeur in combinatie met het groen van de klimplanten, doet de garage baden in een romantische uitstraling. De organische, grillige vormen van de gevelstenen uit natuursteen, laten je dromen van een heerlijke zuiderse zonvakantie.

 

 

2. Fusie tussen moderne architectuur en landelijk wonen

Landelijke garagedeur fusie

Hier vindt een interessante fusie plaats tussen een moderne vormgeving en een landelijke uitstraling in hout. Hier werd gekozen voor een houten kanteldeur. Hou er rekening mee dat hout doorgaans meer weegt dan een garagedeur uit een ander materiaal. Dat kan problemen veroorzaken wanneer je ze manueel probeert te openen of sluiten. Kies je voor een geautomatiseerde garagepoort, dan heb je dat probleem niet en verhoog je het gebruikscomfort.

 

 

3. Landelijke garagedeur in hout met authentieke afwerking

Landelijke garagedeur sectionale deur

Sectionaaldeuren zijn razend populair als garagepoort. Het systeem van een sectionale deur neemt dan ook weinig ruimte in beslag aan de binnen- en buitenkant van de garage. Houten sectionale deuren zijn vaak het duurst, maar staan wel garant voor een stijlvolle en tijdloze look. Zeker in een landelijke woonstijl komen ze volledig tot hun recht.

Op bovenstaande foto zie je een landelijke sectionaaldeur in donkerbruin hout. Het donkere hout in combinatie met de geometrische vormen van de poortpanelen creëert een originele ‘country look’. De witte omlijsting rond de garagepoorten, de witte overkapping en de beplanting maken daarbij de landelijke look compleet.

 

Onderhoud houten garagedeur in landelijke stijl

Een houten garagedeur is een geliefde keuze bij mensen die houden van een natuurlijke en warme uitstraling. Houten garagedeuren zijn bovendien robuust, duurzaam en goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden. Hout vraagt, in vergelijking met andere materialen, natuurlijk wel meer onderhoud. Er zijn 3 mogelijkheden:

 • Natuurlijke vergrijzing: voor houten garagedeuren wordt doorgaans hardhout of thermisch behandeld hout gekozen. Zonder behandeling zal dat na verloop van tijd op een natuurlijke manier vergrijzen.
 • Behandeling voor egale vergrijzing: de vocht- en zonbelasting op een garagedeur is niet altijd overal hetzelfde, waardoor de natuurlijke verkleuring niet altijd gelijkmatig verloopt. Je kan een gelijkmatige vergrijzing wel bevorderen door de poort te behandelen met een semi-transparante en dampopen beits. (Moet na ongeveer 6 maand herhaald worden.)
 • Transparante kleurafwerking: wil je de vergrijzing tegengaan en de oorspronkelijke look van de garagedeur behouden? Dan kan je de poort ook behandelen met een transparante beits met UV-remmer of een kleurolie. (Moet na ongeveer 3 à 4 jaar herhaald worden.)
 • Dekkende kleurafwerking: wil je jouw garagedeur een volledig nieuwe kleur geven? Dan kan je ook een dekkende kleurafwerking aanbrengen. (Moet na ongeveer 3 à 4 jaar herhaald worden.)

 

 

4. Landelijke garagepoort in houtlook

garagedeur landelijke stijl houtlook

De warme uitstraling van een houten deur bekomen, maar met een ander materiaal? Dat kan. Tegenwoordig kan je met pvc of kunststof een prachtige houtlook nabootsen met behulp van een hoogwaardige folie met houtnerfstructuur die op het materiaal wordt aangebracht.

Deze garagedeuren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Vroeger kon je het verschil met echt hout nog duidelijk opmerken, maar tegenwoordig is dat met het blote oog nog amper waar te nemen. De draaideur in grijstinten op bovenstaande foto past volledig bij een woning met landelijke uitstraling. De geïntegreerde ramen zorgen ervoor dat het geheel wat minder zwaar oogt en laten genoeg licht binnen in de garage om een aangename sfeer te scheppen.

 

 

5. Sectionale poort in landelijke stijl

Sectionale garagedeur landelijke stijl

Deze voorgevel in cementstuc krijgt een sfeervolle uitstraling dankzij de landelijke sectionaaldeur in aluminium. Dit voorbeeld bewijst dat je voor een landelijke look dus niet noodzakelijk voor houten garagedeur moet kiezen. Aluminium is een licht materiaal dat niet rot en roestvrij is. Geflankeerd door de groene struikjes wordt je warm welkom geheten. Het hanglampje boven de garagedeur past qua stijl en uitvoering helemaal bij de landelijke woontrend, die tegenwoordig ook steeds meer details in smeedijzer of koper integreert.

 

 

6. Houten poort in sprookjesachtige landelijke woning

houten garagedeur landelijke stijl schuifdeur

De term ‘landelijk’ doet ook denken aan grote majestueuze landhuizen gesitueerd tussen uitgestrekt idyllisch groen. Dat is toch zeker het geval bij deze woning. In dit voorbeeld werd de garagedeur in hetzelfde hout afgewerkt als het buitenschrijnwerk. Dit stijlvolle geheel geeft je meteen het groteske gevoel van een Brits landhuis.

 


Welk materiaal kies ik het best voor mijn landelijke garagedeur?

De materiaalkeuze voor jouw garagepoort is onvermijdelijk verbonden met de gewenste look van jouw woning. De landelijke woonstijl wordt gekenmerkt door zachte, natuurlijke kleuren en materialen met een knusse, huiselijke uitstraling. Het is daardoor ook niet verwonderlijk dat de integratie van echt hout hier vaak voorkomt. Naast echt hout, kun je ook opteren voor een houtlook op basis van aluminium, metaal of pvc. Doordat er verschillende mogelijkheden zijn op vlak van design, vorm en kleur, kan je binnen elk materiaal eigenlijk verschillende stijlen en looks creëeren. Verlies niet uit het oog dat elk materiaal ook zijn eigen specifieke eigenschappen heeft.

Denk daarnaast ook na over de gewenste uitvoering van jouw landelijke garagedeur. Ga je voor een sectionaalpoort? Of toch eerder voor een kantel- of rolpoort? Denk hierbij aan de grootte van jouw garage en oprit en de functionaliteit van de poort. Een sectionaalpoort neemt bijvoorbeeld het minste plaats in en leent zich dus uitstekend voor kleine oppervlaktes.

TIP: vraag raad aan een professionele installateur. Deze kan je gepast advies geven over de verschillende materialen en jou bijstaan bij het maken van de juiste keuze. Ontvang vrijblijvend advies en prijzen op maat.

 

Prijs garagedeuren in landelijke stijl

De prijs van een landelijke garagedeur ligt in dezelfde lijn als die van moderne poorten. De voornaamste factoren die de prijs bepalen, zijn:

 • Het materiaal van de garagedeur;
 • De grootte van de garagedeur;
 • De uitvoering van de garagedeur: kies je voor een sectionale poort, een schuif-, rol- of kantelpoort?
 • De keuze of je jouw garagedeur wilt automatiseren of ze manueel zal bedienen;
 • Eventuele beveiliging tegen inbraak door een inbraakwerende garagedeur te plaatsen;
 • De gewenste isolatiematerialen;
 • De werkuren van de plaatsers.

Voor een kwalitatieve garagedeur van gemiddeld formaat moet je rekenen op een prijs tussen de € 2.500 à € 4.000. Je doet er goed aan verschillende plaatsers te vergelijken. Zo heb je niet alleen een beter zicht op de prijzen, maar ook op de mogelijkheden in uitvoering en kwaliteit. Vul vrijblijvend het offerteformulier in om in contact te komen met professionele installateurs uit jouw omgeving.

 

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde vakmannen