Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Moderne garagedeur: 6 inspirerende uitvoeringen

Heeft je woning een eerder strakke stijl? Dan past een moderne garagedeur ongetwijfeld bij de architectuur van je woning en bij je persoonlijke smaak. Wil je een garagepoort die in het oog springt? Of gaat je voorkeur uit naar een uitvoering die mooi harmonieert met je gevel of bijgebouw? Alles is mogelijk, zolang je maar de juiste vakman hebt. Laat je alvast inspireren door enkele hedendaagse realisaties in dit artikel!

 

 

Wat kost een moderne garagedeur?

De belangrijkste prijsbepalers zijn het type poort en de gebruikte materialen. Daarnaast spelen ook de afmetingen, de afwerking, de bediening, … een rol bij de kostprijs van een moderne garagedeur. Prijzen voor moderne poorten liggen tussen € 1.500 à 3.000 (excl. btw, incl. plaatsing).

Moderne garagedeur plaatsen? Laat je dan adviseren door een poortenspecialist actief in je regio. Hij luistert aandachtig naar je wensen, onderzoekt wat wel en wat niet mogelijk is en ontwerpt een moderne deur op maat van je woning én wensen. Vul het contactformulier in.

 

 

INSPIRATIE 1: moderne roldeur in aluminium

moderne garagedeur

In deze woning kozen de eigenaars voor een moderne, witte rolpoort in aluminium omdat dit mooi past bij de wit gepleisterde gevel. Maakt je garagedeur integraal deel uit van je woning? Kies dan voor een materiaal dat goed isoleert, zoals aluminium. Bovendien heeft een rolpoort geen draagrails nodig. Handig wanneer je meer vrije ruimte in je garage wil behouden voor andere zaken.

 

 

INSPIRATIE 2: moderne houten garagedeur

moderne houten garagepoort

Hoewel hout geliefd is om z’n rustieke uitstraling leent het materiaal zich ook uitstekend voor strakke architecturale uitvoeringen. Deze garagepoort is in hetzelfde hout vervaardigd als het bijgebouw en versmelt daardoor naadloos met het geheel. Hierdoor krijg je een strakke uitvoering die tegelijkertijd warm en tijdloos oogt. Een schuifpoort is een goede optie wanneer je garage een laag plafond heeft.

 

 

INSPIRATIE 3: aluminium garagedeur met openslaande deuren

moderne garagedeur aluminium

Strak en hedendaags. Zo kan je deze garagedeur het best omschrijven. De eigenaars kozen in dit geval voor een uitvoering die volledig in lijn ligt met de stijl van de voordeur. Deze garagepoort met openslaande garagedeuren werd gerealiseerd in aluminium, een ijzersterk materiaal waarmee je grotere afstanden kunt overspannen. Met aluminium kan je ook mooie houtimitaties maken, zoals in dit voorbeeld.

 

 

INSPIRATIE 4: moderne garagedeur in zwart

garagedeur modern

In dit voorbeeld zie je opnieuw een rolpoort, maar ditmaal uitgevoerd in zwarte kunststof. Hierdoor versmelt het mooi met de kleur van de garage, de stoere uitstraling van de steenkorven, … Samen vormen ze een eigenzinnige blikvanger naast het hoofdgebouw met de rustieke houten gevelbekleding. Kunststof is een goedkoper en lichter materiaal dan aluminium, waardoor het mechanisme minder stevig hoeft te zijn.

 

 

INSPIRATIE 5: hedendaagse sectionaaldeur met spiegelpanelen

garagedeur modern glas

Een sectionaaldeur is 1 van de meest gekozen types garagedeuren. Ze bestaan uit stevige lamellen die onderling verbonden zijn met scharnieren en bieden het hoogst mogelijke comfort qua inbraakveiligheid, isolatiewaarde, … Door hun mechanisme nemen ze weinig ruimte in beslag. Ideaal voor wie optimaal van z’n garageruimte wil genieten. Voor de uitvoering van je poort heb je keuze uit diverse materialen, afwerkingen, kleuren, … Hier werd gekozen voor spiegelpanelen in een aluminium frame.

 

 

INSPIRATIE 6: moderne kantelpoort in hout

moderne poorten prijzen

Een stoere gevel met betonlook crepi vraagt om een natuurlijk element om het geheel wat te verzachten. Daarin zijn de uitvoerders zeker geslaagd met deze mooie, moderne garagedeur in hout. Ook de afgeronde boog boven de poort verzacht de uitstraling. Deze realisatie toont goed aan wat er allemaal mogelijk is in de vormgeving van een garagedeur: de kleine ramen, de brievenbus, het karakteristieke profiel, …

 

TIP: laat je moderne garagedeur vormgeven door een vakman!

Wil je graag een eigentijdse kantelpoort in hardhout? Gaat je voorkeur uit naar een strakke, naadloze schuifpoort? Of wil je een geautomatiseerde sectionaaldeur? En welk materiaal kies je dan het best? Met al deze vragen kan je terecht bij een ervaren vakman. Hij stelt je moderne garagedeur volledig op maat samen en verzorgt de professionele montage ervan. Zo ben je zeker van een mooie, eigentijdse realisatie die voldoet aan jouw wensen!

Vrijblijvend offertes vergelijken? Dat kan! Vul gratis het onderstaande formulier in en kom binnen enkele werkdagen in contact met een professional actief in je regio:

 

 

 

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen