Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

Sierpoorten

Met een sierpoort scherm je de woning niet alleen af van ongewenste indringers. Je geeft er de woning cachet mee en zorgt voor een geslaagde indruk wanneer je vrienden op bezoek krijgt. Welke soorten sierpoorten er verkrijgbaar zijn en welke prijzen je mag rekenen lees je hier.

 

sierpoorten Verkrijgbaar in diverse stijlen

Sierpoorten zijn verkrijgbaar in diverse stijlen gaande van klassiek en landelijk tot modern en minimalistisch. Welke poort het best bij jou past zal afhangen van je persoonlijke smaak, de architectuur van het huis, de wijze waarop de tuin is aangelegd en natuurlijk de gewenste privacy. Sommige poorten schermen je volledig af van de buitenwereld terwijl anderen weer zorgen voor meer transparantie en een open gevoel. Een overzicht van de meest populaire exemplaren:

 

 

Landelijke sierpoorten

De klassieke sierpoort in smeedijzer gaat al honderden jaren mee en werd voornamelijk gebruikt om grote erven zoals boerderijen en hoeves af te schermen. Dit type poort wordt nog steeds veelvuldig gemaakt en zijn vanwege hun plattelandskarakter voornamelijk gekend als landelijke sierpoorten. Info en prijzen van smeedijzeren poorten vind je hier.

In tegenstelling tot wat men zou verwachten is de populariteit de laatste jaren enkel sterk toegenomen. In een steeds drukkere samenleving snakken we opnieuw naar een stukje nostalgie maar toch is dat niet de voornaamste reden. Ook op gebied van veiligheid biedt de landelijke sierpoort heel wat troeven.

Door hun organische vorm en de eventuele aanwezigheid van scherpe hoeken is dit type poort niet zomaar over te klauteren. Daarnaast speelt oop de factor ‘comfort’ een belangrijke rol bij de heropleving van de sierpoorten. Tegenwoordig is het perfect mogelijk zowel nieuwe als klassieke sierpoorten te automatiseren met een haast onzichtbaar systeem. Zo hoef je niet langer uit de auto te stappen en is je woning ten alle tijde beschermd tegen ongewenst bezoek.

Wanneer je geen muren of een bestaande afsluiting hebt om de poort tussen te plaatsen, dan is het ook perfect mogelijk een afsluiting te maken in smeedijzer. Zo behoud je dezelfde stijl van je sierpoort en vormt het een prachtig geheel.

 

metalen sierpoorten

 

Houten sierpoorten

Ook de houten sierpoorten zijn de laatste jaren erg in trek en dat heeft alles te maken met hun gesloten karakter, landelijke uitstraling en de thermische behandelingen van het hout waardoor je niet elk jaar opnieuw hoeft te verven of vernissen.

 

landelijke sierpoort in hout

 

Houtsoorten

De houtsoort die je kiest zal voor een groot deel het onderhoud, uitzicht en natuurlijk de prijs van je sierpoort bepalen. Poorten in tropisch hardhout vergen het minste onderhoud, gaan meer dan 50 jaar mee maar zijn qua prijs dan ook stevig gepositioneerd. Voor een dubbel opendraaiende sierpoort mag je al snel rekenen op een prijs vanaf 3000€. Ook voor schuivende sierpoorten zal de aankoopprijs al snel starten vanaf dit bedrag. Een overzicht van houten poorten en hun prijzen vind je hier.

Ben je milieubewust aangelegd en wil je bovendien een pak minder geld uitgeven dan is thermisch gehard hout misschien wel iets voor jou. Dit hout is afkomstig van snel groeiende naaldbomen dat door middel van een speciale opwarmingstechniek versterkt wordt op natuurlijke wijze. Het resultaat is een goedkope sierpoort die makkelijk 25 jaar meegaat zonder enig onderhoud. De prijzen van dergelijke poorten starten reeds vanaf 2000 euro afhankelijk van de stijl en het formaat.

Ten slotte kan je ook nog kiezen voor Europees loofhout zoals eik en beuk. Deze houtsoorten ogen heel mooi bij landelijke woningen en zijn ook van gecontroleerde afkomst wanneer je kiest voor het FSC-label. Een sierpoort in eik of beuk gaat makkelijk 25 jaar mee en is verkrijgbaar in diverse stijlen. Qua kostprijs mag je hier rekenen op een bedrag vanaf 3500 euro.

Wanneer je liever een egaal kleur ziet kan je een houten sierpoort ook perfect verven. Verf gaat zo’n 7 jaar mee waardoor het onderhoud al bij al heel goed meevalt. Dit in tegenstelling tot vernis dat om de twee jaar een nieuwe laag moet krijgen.

 

witte poort

 

Nog enkele voorbeelden

De verkrijgbaarheid van sierpoorten zijn eindeloos en perfect af te stemmen op jouw wensen. Hieronder vind je nog enkele realisaties terug van sierpoorten in diverse stijlen en dit van modern tot landelijk.

Bij bovenstaande woning was reeds een klassieke sierpoort geplaatst in smeedijzer. Hoewel de eigenaars deze bijzonder mooi vonden hadden ze toch graag wat meer privacy gewenst. Om dit op te lossen werden er tegen de achterzijde houten latten geplaatst in tropisch hout. Inkijk is nu niet meer mogelijk en van buitenaf is de sierlijke en elegante sierpoort nog steeds te bewonderen.

 

automatiseren

 

Ook bestaande sierpoorten kunnen perfect geautomatiseerd worden. Of het nu gaat om hout of metaal, met een minimum aan zichtbaarheid kunnen diverse systemen toegepast worden zodat je ze makkelijk kan openen door middel van een afstandsbediening, een schakelaar of zelfs een cijfercode langs de buitenzijde.

 

poort voetgangers

 

Wanneer je de woning compleet afsluit zit je in een veilige omgeving maar is het niet altijd evident om welgekomen gasten toch binnen te laten. In dit geval doe je er goed aan ook een poort te plaatsen voor voetgangers in dezelfde stijl. Hier kan indien gewenst ook een bel geplaatst worden met automatische slotopener. Als de buurvrouw even langskomt of de postbode heeft een pakje voor jou, dan kan je de voetgangerspoort openen met één druk op de knop zonder naar buiten te hoeven.

 

 

Prijs sierpoort op maat

Zoals je op deze pagina vast al gemerkt zal hebben komen sierpoorten in een grote variatie. Richtprijzen zijn dan ook moeilijk neer te pennen. Ben je benieuwd hoeveel een al dan niet automatische sierpoort zal kosten dan kan je nu vrijblijvend prijzen aanvragen via onze offerteservice. Deze dienst is volledig gratis en zonder aankoopverplichtingen.

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen