Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Poorten-expert.nl Online advies en inspiratie voor garagedeuren en poorten.
Vergelijk meer dan 300+ erkende installateurs online!
header image
Poorten-expert.nl

10 inspirerende moderne poorten

Moderne poorten kunnen je woning net dat tikkeltje meer geven. Ze maken je woning compleet. In deze fotospecial bespreken we 10 inspirerende voorbeelden van tuinpoorten die je woning een moderne en hedendaagse toets geven.

 

 

Moderne houten poorten voor in de tuin

Ben je op zoek naar een tuinpoort met heel wat privacy en een warm karakter, dan is hout het ideale materiaal. Het is licht in gewicht, relatief goedkoop en wanneer je kiest voor hardhout ook nog eens bijzonder onderhoudsvriendelijk:

moderne schuifpoort hout

In dit voorbeeld komt de houten poort mooi tot zijn recht bij de strakke vormgeving van de woning. De muur in witte sierpleister past mooi bij het natuurmateriaal van het hek.

 

moderne poort hout

Natuurlijke materialen passen altijd goed in een groene omgeving. Het hout is mooi ingepast in een metalen framewerk.

 

moderne poort in hout

Ook de combinatie van verschillende natuurmaterialen kan mooie effecten opleveren. Bovenstaand voorbeeld straalt warmte uit, zonder oubollig te lijken. Het oogt eerder modern. In dit voorbeeld plaatste men een houten poort tussen een afscheiding in steenstrips. Dit bewijst dat automatische schuifpoorten niet altijd volledig uit metaal moeten bestaan.

 

Overweeg je om een houten poort te plaatsen? Lees meer over de verschillende houtsoorten, mogelijkheden en prijzen in het artikel over houten poorten.

 

 

Moderne poorten in metaal

Met metaal kan je hele strakke poorten ontwerpen die een leven lang meegaan. Ze zijn licht in gewicht en heel sterk waardoor ze ook prima geschikt zijn om grotere constructies mee te verwezenlijken.  Je kan kiezen uit diverse ontwerpen naargelang de stijl van je woning en persoonlijke voorkeur:

 

moderne metalen poorten

Het kleur van bovenstaande moderne poort past perfect bij het kleur van de gevel. Door te kiezen voor een schuifsysteem kan de oprit optimaal benut worden zodat de auto tot tegen de poort kan staan.

moderne poort in metaal

Doet je poort ook dienst als ingang voor voetgangers dan kan je deze ook voorzien van een deurgreep. Voor een vlotte bruikbaarheid wordt de poort dan best verdeeld in twee delen zodat het draaigedeelte beperkt blijft in lengte.

poort uit metaal
Deze schuifpoort in aluminium voegt een moderne touch toe aan de woning. Het frame werd afgewerkt met metalen platen zodat er geen inkijk is in de tuin.
moderne poort in pvc
Het ontwerp van de poort doortrekken naar andere afscheidingen zorgt voor eenheid. Hier bestaan het balkon, het hek en de poort uit hetzelfde design en kleur. Het resultaat is een cleane look.

 

stijlvolle-metalen-poort

Moet je tuin ook afgesloten worden, dan kan je de poort en de tuinafsluiting in dezelfde materialen laten maken. Zo krijg je een coherent en strak geheel. Bij bovenstaande woning werd gekozen voor een doorzichtige constructie maar ook gesloten poorten en afsluitingen zijn perfect mogelijk.

 

moderne poort metaal

De kleuren van poorten en garages op elkaar afstemmen is altijd een goed idee. Het zorgt voor meer eenheid in het geheel. Dat brengt rust. Bovenstaande metalen poort werd gecombineerd met mat glas wat zorgt voor een frisse en hedendaagse uitstraling.

 

moderne witte metalen poort

Eenvoud siert. In bovenstaand voorbeeld voegt de witte metalen poort meer flair toe aan de uitstraling van het huis.

 

Zou je graag een moderne metalen poort plaatsen? Info over de verschillende mogelijkheden, materialen en prijzen vind je terug in het artikel over metalen poorten.

Meer uitgebreide info over mogelijkheden en prijzen van tuinpoorten lees je in dit artikel.

 

Online offertes ontvangen

Kies voor een professionele installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 specialisten actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde vakmannen